50 jongerenwerkers in school bij elkaar tijdens de Zomersessie JiS 2022!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op donderdag 25 augustus in hartje Bijlmer in ons eigen jeugdcentrum The Bright Side hebben wij ondanks de warmte, jongerenwerkers mogen ontvangen die actief zijn als jongerenwerker in de middelbare- school.

Het doel was samenwerken, verbinden en te inspireren. Vijftig jongerenwerkers in school bij elkaar tijdens de Zomersessie JiS 2022! Dat hadden we twee jaar geleden niet kunnen bedenken toen we vanuit Amsterdamse jongerenwerkorganisaties een pleidooi schreven voor het jongerenwerk in vo-scholen. Door in de scholen te werken kunnen jongerenwerkers nog veel meer jongeren bereiken en zo preventief werken: ze zien, horen en ondersteunen jongeren nog voordat problemen groot worden, werken aan talentontwikkeling en leveren een bijdrage aan een positieve sfeer op school om zo uitval en verzuim te voorkomen. Ze versterken het zorg- en veiligheidsteam binnen de school.

Begeleid door leraar van het jaar Nederland 2021 Ismail Aghzanay en met sprekers Dachar Wills, Solange Jacobsen en Rijnaldo Wilson hebben de jongerenwerkers van de organisaties onder Samen voor Jongeren Amsterdam inspirerende verhalen gehoord, casuïstiek besproken, zich verdiept in (online)schoolveiligheid en samen gegeten. Maartje Schuurmans van M-Space heeft een prachtig visueel verslag gemaakt.

Foto’s door Isaac Owusu. Combiwel Buurtwerk Dock Dynamo Swazoom Welzijn perMens @themalldebaarsjes Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen Gemeente Amsterdam

Previous
Next

Bekijk ander nieuws

Stages

stagiaires gezocht!

Per 1 januari 2023 gaan Venzo en Swazoom Welzijn fuseren en ontstaat een brede welzijnsorganisatie. Een welzijnsorganisatie waar wij ernaar streven om stagiaires, onze medewerkers