Vacature sociaal cultureel werker: ouderfunctionaris

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Venzo&Swazoom Welzijn werkt aan de beste ontwikkelingskansen voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in Amsterdam Zuidoost. Wij erkennen het belang van ouderbetrokkenheid als een sleutelfactor voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. We streven naar een partnerschap met ouders en de bredere gemeenschap, waarbij ouders actief worden betrokken bij het creëren van een ondersteunende omgeving voor kinderen. Ben jij iemand met passie voor sociaal maatschappelijke ontwikkeling en ben je meerdere dagen per week beschikbaar? Dan komen wij graag met jou in contact. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

ouderfunctionaris (sociaal cultureel werker 3)
met het accent op ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie
32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je initieert activiteiten en het faciliteert collega’s op het gebied van ouderbetrokkenheid. Je bent een interne adviseur/sparringpartner en hebt als doel om ouderbetrokkenheid en interne samenwerking op een effectieve manier te bevorderen.
 • Je werkt nauw samen met collega’s en partners om strategieën en activiteiten te ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van ouderbetrokkenheid. Dit kan variëren van het organiseren van ouderbijeenkomsten tot het organiseren van brainstormsessies. Je werkt als een brug tussen ouders, collega’s en relevante partners.
 • Je bent beschikbaar om vragen te beantwoorden, suggesties te bieden en te fungeren als aanspreekpunt voor ouders die betrokken willen zijn bij het welzijn en de ontwikkeling van hun kinderen. Je werkt nauw samen met de zorgcoördinator en partners uit de wijk als ouders vragen hebben rondom zorg en bescherming van kinderen/jeugdigen.

 

Wat vragen wij?

 • Afgeronde, relevante psychologische of pedagogische/agogische opleiding op hbo- of universitair niveau;
 • Affiniteit met de doelgroep, ervaring met jeugd en gezin is een pré;
 • Pro-activiteit en zelfstandige werkhouding, werkt ook goed in teamverband.
 • In staat verbinding te leggen met verschillende spelers in het sociaal domein (bewonersorganisatie, buurthuizen, scholen, Buurtteams, Ouder- en Kindteams, GGD, GGZ, Jeugdzorg, stadsdeel en centrale stad).
 • Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Dit is een vereiste om voor deze functie in aanmerking te komen.

 

Wat bieden wij?

 • Een zelfstandige functie met ruimte voor eigen inbreng, in een organisatie met een open en informele werksfeer;
 • De functie is ingedeeld in schaal 8 van Cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt dan, afhankelijk van de opleiding en ervaring, minimaal €3.250,- en maximaal €4.547,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een jaarcontract met de intentie om een langdurige samenwerking met elkaar aan te gaan;
 • Een goede pensioenopbouw;
 • Diverse werkgeversregelingen conform de CAO Sociaal Werk, zoals o.a. een individueel keuzebudget van 16,3% (dit is inclusief vakantietoeslag) en een loopbaanbudget.


Heb je interesse?

We kijken uit naar je reactie! Solliciteer zo spoedig mogelijk via deze link. Wil je eerst meer weten? Neem contact op met Sabine Vogtschmidt op 06-53560334 of per mail via hrm@swazoom.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.