Internationale Vrouwendag 2022 in nolimit

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. In 2022 is het thema: V/M Solidariteit, de kracht voor verandering. Onder het genot van een ontbijt, bespreken we in groepsverband verschillende gespreksonderwerpen en onbesproken taboes.

HET THEMA VAN DIT JAAR IS SOLIDARITEITInternationale Vrouwendag 2022 in nolimit

Het roept mannen op om op te staan voor emancipatie in de breedste zin van het woord. Dit thema is actueler dan ooit. Gendergelijkheid is nog steeds niet de norm en Nederland staat nog op een 31e plek als het gaat om gendergelijkheid. Bewustwording rondom dit thema is van belang.

In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties 8 maart op veel verschillende manieren. Doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

Naast de  gesprekken heeft iedereen genoten van een eerlijk ontbijt in Nolimit. Het was een druk bezochte bijeenkomst, heerlijk en erg gezellig!

 

 

Bekijk ander nieuws

Nieuws

Vacature Jongerenwerk in School VSO

Jongerenwerker in school  Sinds 2021 werken de jongerenwerkers van Samen voor Jongeren Amsterdam (1.) op 20 vo-scholen verspreid over Amsterdam. De algemene doelen van het