Digitaal bewustzijn en de online leefomgeving van jongeren (29 september 2023)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

In Amsterdam moet iedereen mee kunnen doen in de (digitale) samenleving, op een veilige, gezonde en verantwoorde manier. Naast digitale toegankelijkheid, digitaal bezit en digitale vaardigheden, betekent dit ook dat inwoners weten wat het inhoudt om deel te nemen aan die digitale wereld. In de ideale situatie weten alle Amsterdammers wat voor hen de kansen zijn van de digitale wereld, zijn ze met de juiste bagage uitgerust om online te zijn en begrijpen ze de risico’s die ze kunnen lopen.

Ze weten bovendien wat ze kunnen doen om kansen te benutten en hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen om geen schade op te lopen. Met deze ambitie hebben Samen voor Jongeren Amsterdam, stichting ZAAM, Gemeente Amsterdam en Digital Rights House afgelopen zomer het convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’ getekend. Tijdens deze interactieve avond krijgen jongeren het podium en gaan we in gesprek met jongeren, experts en initiatieven uit de stad die zich inzetten voor digitaal bewustzijn. Zo vertellen jongeren in een performance hun verhaal, delen jongeren hun ervaringen rondom online zijn, treed een spoken word artiest op en is er muziek. Tijdens twee panel gesprekken zal er meer ingezoomd worden op de thema’s identiteitsontwikkeling, weerbaarheid en inclusie vanuit verschillende invalshoeken en professies.

Samen voor Jongeren Amsterdam, de scholen die deel uitmaken van stichting ZAAM, Gemeente Amsterdam en Digital Rights House hebben afgelopen zomer het convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’ getekend????Tijdens de bijeenkomst ‘Digitaal bewustzijn en de online leefomgeving van jongeren’ in Pakhuis de Zwijger krijgen jongeren op vrijdag 29 september om 20:00 het podium en zal een aantal partijen het convenant ook tekenen.

????️Wil je hier ook bij zijn?

Geef je op via deze link: https://dezwijger.nl/programma/digitaal-bewustzijn-en-de-online-leefomgeving-van-jongeren

Deze bijeenkomst is een initiatief van de partijen die het convenant ‘Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving’ hebben ondertekend.

Voor meer informatie: https://digitalrightshouse.org/aan-de-slag-met-digitaal-bewustzijn-29-september-2023

 

Bekijk ander nieuws

Nieuws

Vacature oproep pedagogisch medewerker spelinlopen

Venzo&Swazoom Welzijn werkt aan de beste ontwikkelingskansen voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in Amsterdam Zuidoost. Verspreid over het stadsdeel hebben wij verschillende Spelinlopen voor ouders met jonge

Nieuws

Vacature pedagogisch medewerker spelinlopen

Venzo&Swazoom Welzijn werkt aan de beste ontwikkelingskansen voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in Amsterdam Zuidoost. Verspreid over het stadsdeel hebben wij verschillende Spelinlopen voor ouders met jonge