Alle Amsterdamse jongeren nu aan de slag met challenges voor de stad!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Goed nieuws voor Amsterdamse jongeren

Younsterdam challenge The Next Battle
Het succesvolle Youngsterdam, een initiatief waarbij jongeren positieve challenges uitvoeren voor de stad, breidt vanuit Oost en Zuid-Oost uit naar de hele stad. ‘Bij Youngsterdam maakten de begeleiders niet de planning, wij mochten zelf kiezen wat we gingen doen. Dat is wel leuker’

In 2018 startte Dynamo Jeugd en Jongerenwerk samen met Swazoom het project Youngsterdam in Amsterdam Oost. Youngsterdam is een jong en vrolijk initiatief waarin jongeren positieve challenges uitvoeren voor de stad. De jongere bepaalt de challenge, Youngsterdam ondersteunt. De jongere krijgt budget en de kans om eigen ideeën te realiseren.

Bekijk hier Younsterdam in 60 seconden.

Aan de slag met ondersteuning jongerenwerker

Sinds de start van Youngsterdam in 2018 voerden meer dan meer dan 750 jongeren tussen de 14 en 27 jaar 90 groepschallenges uit in hun directe omgeving. Deze succesvolle samenwerking tussen Swazoom in Zuid-Oost en Dynamo in Oost wordt nu uitgebreid door de samenwerkende jongerenwerkorganisaties ‘Samen voor Jongeren Amsterdam’, om alle Amsterdamse jongeren te bereiken. Vanuit jongerenwerkorganisaties DOCK in Noord, Nieuw West en Centrum, The Mall de Baarsjes en Combiwel in Nieuw West verspreidt Youngsterdam zich over de hele stad.

“Vijf jaar geleden begonnen wij met 3 jongeren om de Dappercup te organiseren. Nu zitten wij op 20 jongeren tussen de 14-23 jaar, die 8 weken lang hun vrije tijd hebben opgegeven om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Wat een prestatie!”

Bekijk hier de aftermovie van de Dappercup.

Youngsterdam is er voor Amsterdamse jongeren uit verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden in de leeftijd van 12 tot 27 jaar die wonen, werken of studeren in Amsterdam. In een groep van maximaal 8 deelnemers gaan jongeren met ondersteuning van een jongerenwerker in hun vrije tijd 4 tot 16 uur per week aan de slag met hun gezamenlijke MDT-traject.

Van betekenis zijn voor je stad

In de komende drie jaar gaat Youngsterdam in de hele stad aan de slag met meer dan 1300 jongeren en met meer dan 170 Youngsterdam Challenges. Hiermee krijgen Amsterdamse jongeren een extra mogelijkheid om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, een leuke tijd te hebben, nieuwe mensen te ontmoeten en hun kansen te vergroten voor de toekomst.

“Bij deze challenge maakten de begeleiders niet de planning, wij mochten zelf kiezen wat we gingen doen. Dat is wel leuker”

Ook buiten Amsterdam trekt Youngsterdam de aandacht. Zoals tijdens de Dappercup, een straatvoetbaltoernooi in De Dapperbuurt, waar dit jaar zelfs jongeren uit Utrecht kwamen voetballen. En The Next Battle, een music battle showcase waar muzikale talenten uit Limburg zijn afgereisd om deel te nemen.Een overzicht van alle Challenges tot nu toe is te zien op de website van Youngsterdam: https://youngsterdam.nl.

Iets doen voor een ander met MDT

Youngsterdam maakt deel uit van het Amsterdams Platform MDT. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Jongeren die meedoen met MDT, ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoeten ze nieuwe mensen en maken ze samen de samenleving sterker.

Het Amsterdams Platform MDT is een samenwerkingsverband van diverse organisaties in Amsterdam die met Rijksmiddelen diverse MDT-programma’s uitvoeren. Samen bereiken deze organisaties meer dan 5000 Amsterdamse jongeren met hun talentgerichte MDT-jongerenprogramma’s.

“Ik had nooit gedacht dat ik de verwarming kon schuren, spuiten en de muren verven. Youngsterdam heeft mij de mogelijkheid gegeven om dit te leren. Het resultaat mag er zeker wezen, ik ben trots op mijn prestatie.”

Bekijk ander nieuws

Nieuws

Kledingmarkt Spelinloop: Maandag 25 maart

Kledingmarkt Spelinloop: Een Evenement voor Iedereen Op maandag 25 maart staat de Kledingmarkt Spelinloop weer voor de deur voor een uniek evenement dat hartelijkheid en

Nieuws

Vacature Teamleider Bijlmer Centrum (32 uur p/w)

Venzo&Swazoom Welzijn werkt aan de beste ontwikkelingskansen voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in Amsterdam Zuidoost. We werken in scholen, buurthuizen, de wijk en in onze jeugdcentra Anansi en

Nieuws

Campagne Orange the world van start

Vandaag, zaterdag 25 november, begint weer de jaarlijkse Orange the World campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt